Καιρο ηθελα να τη δοκιμασω και ηρθε η ωρα της! Βεβαια κρατησα την αρχικη ιδεα και τα υλικα και οι αναλογιες ειναι αυτα που χρησιμοποιω και μ αρεσουν περισσοτερο...
Υλικα
300 γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς, περασμένος μία φορά όχι δύο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κουταλιές σαλτσα ντοματας
2 καρότα τριμμένα
μαιντανό και/ή σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
3 πατατες βρασμένες
1/2 ποτήρι γαλα
μοσχοκάρυδο
κεφαλοτυρι τριμμένο
αλάτι, πιπερι
Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφου μαλακώσουν ρίχνουμε τον κιμα και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να ασπρισει απο παντου και να μην εχει μεγαλους σβώλους.
Επειτα ριχνουμε τη σαλτσα ντοματας, τα μπαχαρικα και τα μυρωδικά και συμπληρωνουμε νερακι ισα να σκεπαζει τον κιμα. Αφηνουμε να βρασει μεχρι να ειναι σχεδον ετοιμος και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατατες και τις βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με το γαλα και τα μπαχαρικα και λιγο απο το κεφαλοτυρι. Ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν και να γινει ενα σχετικα στεθερο μιγμα, δηλαδή ουτε υγρο, αλλα ουτε και στερεο.
Σε ενα μετριο ταψακι στρώνουμε τον κιμα σε λεπτη στρωση και απο πανω απλωνουμε τον πουρε πατατας. Ψηνουμε για 10 λεπτα στους 200 στον αερα, συμπληρωνουμε το υπόλοιπο κεφαλοτυρι και ψηνουμε αλλα 20 λεπτα περιπου μεχρι να ροδίσει.
Σερβιρεται ζεστο. Εκτος απο το ταψακι έκανα και ενα μικρο δειγμα σε τσερκι στρόγγυλο και ηταν πολύ ομορφο!
Ελπινίκη καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά φαίνεται εξαιρετική κι θα την δοκιμάσω πολύ πολύ σύντομα!!! Καλό ΣΚ!!!!
Δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει. Αν δεν κάνω λάθος είναι βρετανική συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να έχει πρέπει να έρθει η ώρα του.
Εύγε Ελπινίκη.
@ ΦΑΝΗ, καλη επιτυχια αν τη δοκιμασεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Kanthare, βρετανικη νομιζω ειναι γιατι πρωτη φορα την ειδα απο τον Ramsey..
Για ολα πρεπει να ρθει η ωρα τους...
Μπράβο Ελπινίκη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανες πολύ ωραία!
αυτο το φαγητο μπορει για καποιους να ειναι βαρυ εγω που δεν εχω προβλημα το λατρευω και το τιμω δεοντος
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Ελπινίκη, φαίνεται και σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο! Άτιμη δίαιτα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιχα ακούσει για ''πιτα βοσκού'' και δεν ηξερα πως φτιάχνεται!!!Μπράβο Ελπινίκη, σύντομα θα την φτιάξω και εγώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
@ Taste Advisor, σ ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ pansofix, παιζει ρολο και η μεριδα...αλλα ναι μπορει σε καποιους να φαινεται καπως βαρυ!
@ DemiDeli, σ ευχαριστω,,,
ΑπάντησηΔιαγραφή@ RIRI, ελπιζω να σ αρεσει...
Tην φτιάχνω συχνά σε τραπέζια και γίνεται το έλα να δεις! Υπέροχο το styling!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται. Μου έχει δώσει και εμένα μια παρόμοια συνταγή η φίλη μου η Χαρά. Τώρα που μου μαγειρεύει και αυτή θα τη βάλω να το φτιάξει:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Λίλα,δεν το περιμενα αλλα μ αρεσε πολύ και θα τη χρησιμοποιησω και σε τραπεχια μαλλον...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ mia maria, περιμενω και τη δικη σας εκδοχη!
Ελπινίκη αυτή η πιτούλα είναιπολύ νόστιμη. Την έκανες πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφή