Κάτι πολύ απλό από χθες το πρωί. Η ιδεα δεν ειναι εξ ολοκληρου δικη μου φυσικά... ιδεες απο δω κι απο κει και νάτο!
Υλικά
Ψωμί του τόστ
βούτυρο
ρίγανη
στρόγγυλες φέτες μπέικον
αυγά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλείφουμε τις φετες του τόστ με μπόλικο βουτυράκι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε στην τοστιέρα.
Τσιγαρίζουμε τις φετες μπέικον - εγω τις έκανα σε εκεινο το ταψακι που ψηνει χωρις λάδι -.
Βάζουμε ενα δάχτυλο περίπου ελαιόλαδο σε τηγάνι και όταν κάψει, σπάμε μέσα τα αυγά. προσέχοντας να πεσει πρωτα το ασπράδι και απο πάνω ο κρόκος. Αν το λάδι καιει και το αυγο δεν πεσει αποτομα, τότε το αποτελεσμα ειναι καλο. Ψηνουμε μεχρι να ασπρίσει τελειως το ασπράδι και να ψηθεί ο κρόκος, ρίχνοντας συνεχως λάδι από το τηγάνι με ενα κουταλι πάνω στον κρόκο.
Στήνουμε οπως στη φωτογραφία...
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο πρωινόν!!! Θα το πάρω χωρίς ρίγανη!
ΦΙλιά
Καλημέρα! Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αυστραλία κι έτσι τα αυγά με μπέικον ήταν καθιερωμένο -και λατρεμένο- πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι μου θύμισες!
Καλημέρα, εγώ το πρωί δεν μπορώ να φάω τηγανητό αυγό, σε αντίθεση με τον γαμπρούλη μου που δεν έχει καλύτερο πρωινό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Ελπινίκη τι μου θύμισες!!!Διακοπές, ξενοδοχεία, μπουφές, πλούσια πρωινά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μπορώ να το φάω για μεσημεριανό???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια....
Ωραιότατο για πρωϊνό!!!! σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ για πρωινό δεν τρώω τέτοια πράματα, για μεσημεριανό μια χαρά μου έρχεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά σε βρίσκω Ελπινίκη μου! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελπινικη μου, τελειο πρωινο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
αυτες τις μερεσ κανω μια αυστηρη διαιτα και βλεποντασ αυτο ξεροκαταπια!!!! παναγια μου! θελω αυγα με μπεικοννννννννννννννννννν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ρίγανη εννοείται!! και για ψωμι το μεσογειακο τοστιμο που εχει απο μονο του λιγο λαδι και ριγανη! τελειοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφή