Σελίδες

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Καριόκες

 Υλικά
10 φρυγανιές
150 γρ. καρύδι
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ λικέρ
1 κσ σιρόπι από γλυκό κουταλιού
2 κσ γλυκό του κουταλιού
1/2 κγ κανέλα
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κακάο (1 κσ)
80 γρ. νερό
Για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κσ ελαιόλαδο







Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας βράζοντας για 4-5 λεπτά τα υλικά.
Στο multi χτυπάμε τις φρυγανιές. Στη συνέχεια προσθέτουμε και χτυπάμε όλο το καρύδι ή το μισό, ανάλογα αν μας αρέσει να υπάρχουν και χοντροσπασμένα κομμάτια καρυδιού. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε και το σιρόπι σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα μίγμα που "πλάθεται", αν είναι πολύ τριφτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη σιρόπι από γλυκό κουταλιού, αν είναι πολύ νερουλό μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά τριμμένη. Πλάθουμε το μίγμα σε ρολό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και παραπάνω, να δέσει καλά.
Όταν είναι το ρολό έτοιμο, λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια περίπου ενός δαχτύλου και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε κάθε κομμάτι στη σοκολάτα και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.



1 σχόλιο: