Σελίδες

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γιουβετσι με κοτοπουλο

Αγαπημενο φαγακι με το αγαπημενο κοτοπουλο στα καλυτερα του! Το κοτοπουλο το φτιαχνω συχνα και με κριθαρακι σουπα αλλα αυτη η... εκδοση ειναι η καλυτερη μου!

Υλικά
2 μπουτια κοτοπουλο ολοκληρα
1 κούπα κριθαράκι μετριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
ψιλοκομμενος μαιντανός
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιες σαλτσα ντοματας
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κόκκινο
1/2 κ.γ. μπαχαρι
1 κ.γ. αλάτι
1 μικρη πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
κεφαλοτυρι τριμμένο
 
Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτοπουλο μεχρι να μαλακωσει και το ξεψαχνιζουμε.Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι, το καροτο και το μαιντανο. Στη συνεχεια προσθετουμε τα κομματακια κοτοπουλο, τα μπαχαρικα και τη σαλτσα ντοματας (και προαιρετικα την καυτερη πιπεριτσα). Ανακατευουμε καλα και συμπληρωνουμε 1 ποτηρι νερο. Αφηνουμε να εξατμιστει το περισσοτερο νερο μεχρι να μεινει λίγο ζουμερη σαλτσα.
 
Ταυτόχρονα βραζουμε σε μπολικο νερό το κριθαρακι και οταν ειναι ετοιμο στραγγιζουμε και ξεπλενουμε καλα. Σε ατομικά μπολάκια (ή και σε γαστρα) ριχνουμε και ανακατευουμε το κριθαρακι και το κοτοπουλο. Πασπαλίζουμε με μπολικο κεφαλοτυρι και ψηνουμε στους 200 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησει το κεφαλοτυρι!
 

45 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Πεντανόστιμο φαίνεται Ελπινίκη! Να σε ρωτήσω... Το κόκκινο πιπέρι είναι αυτό που δεν καίει, το γλυκό;

    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και καυτερο εχει και γλυκο, εδω χρησιμοποιω το γλυκο!
      Καλο μεσημερι!

      Διαγραφή
  2. Ελπινίκη μου τέλειο!!!Πραγματικά το κοτόπουλο στα καλύτερά του!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. If it contains orzo, then it must be delicious! :))

    By the way, google says that "μπαχαρι" means "spices". Is there a specific spice you use for this recipe?

    Thanks... and take care...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank u!
      Μπαχαρι (bahari) is the jamaican or myrtle pepper, I had this translation problem too!

      Διαγραφή
    2. this is it http://odigoskipou.blogspot.com/2010/06/blog-post_1557.html here says that it is kind of nuts of tropical tree that grows in Jamaica, Cuba, Mexico.

      Διαγραφή
  4. ohh... yenibahar :) this is the Turkish name of it :) literally, yeni=new and bahar=spring; but I think this "bahar" comes from the word "baharat("spice" in general)".
    I think it is also called allspice? next time I will try it to translate it to Turkish hehe
    The two nations are like the siblings that live in different countries :) I like all these similarities!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειος συνδυασμός, Elpiniki. Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένο φαγητό με το μπαχάρι να δίνει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπαχαρι μ αρεσει πολυ και το χρησιμοποιω συχνα!
      Σ ευχαριστω!

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένο και υπέροχο φαγητό....!!!μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καυτερή πιπερίτσα έδωσε την έξτρα πινελιά στο πεντανόστιμο φαγάκι σου!
    Εξαιρετικό Ελπινίκη μου και πολυαγαπημένο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπαμε καυτερα κι ετσι οπου μπορω βαζω και μια μικρουλα καυτερη μεσα!

      Διαγραφή
  9. Νόστιμο!!!!!!!!και αγαπημένο!!!!μπράβο Ελπινικη μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο φαγάκι Ελπινίκη μου! και η φωτογραφία σου φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ παναγιά μου και να είχα ένα πήλινο τώρα...Αγαπημένο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Ελπινίκη. Καταπληκτικό κι αγαπημένο φαγάκι, ωραία τα υλικά του και τέλεια σερβιρισμένο! Μπράβο!
    Μου έδωσες ωραία ιδέα, ευχαριστώ!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλο ειναι οτι μπορει να δειξει και εντυπωσιακο αν σερβιριστει ομορφα! Σ ευχαριστω!

      Διαγραφή
  13. αχχχχ γιουβετσάκι!! φανταστικό φαίνεται Ελπινίκη μου, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! φιλάκια πολλά και καλό 3ήμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάρα πολύ ωραία ιδέα και πάρα πολύ νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dear Elpiniki, This looks wonderful with the orzo added. Delicious. Blessings my dear, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τα αγαπημένα μου φαγητά !!!!
    Καλή σαρακοστή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Looks delicious! Have not seen orzo around here, been looking for it! And I love spicy food!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η καλυτερη συνταγη που εχω δοκιμασει για Γιουβετσι.Thank you!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή