Αγαπημενο φαγακι με το αγαπημενο κοτοπουλο στα καλυτερα του! Το κοτοπουλο το φτιαχνω συχνα και με κριθαρακι σουπα αλλα αυτη η... εκδοση ειναι η καλυτερη μου!
Υλικά
2 μπουτια κοτοπουλο ολοκληρα
1 κούπα κριθαράκι μετριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
ψιλοκομμενος μαιντανός
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιες σαλτσα ντοματας
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κόκκινο
1/2 κ.γ. μπαχαρι
1 κ.γ. αλάτι
1 μικρη πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
κεφαλοτυρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτοπουλο μεχρι να μαλακωσει και το ξεψαχνιζουμε.Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι, το καροτο και το μαιντανο. Στη συνεχεια προσθετουμε τα κομματακια κοτοπουλο, τα μπαχαρικα και τη σαλτσα ντοματας (και προαιρετικα την καυτερη πιπεριτσα). Ανακατευουμε καλα και συμπληρωνουμε 1 ποτηρι νερο. Αφηνουμε να εξατμιστει το περισσοτερο νερο μεχρι να μεινει λίγο ζουμερη σαλτσα.
Ταυτόχρονα βραζουμε σε μπολικο νερό το κριθαρακι και οταν ειναι ετοιμο στραγγιζουμε και ξεπλενουμε καλα. Σε ατομικά μπολάκια (ή και σε γαστρα) ριχνουμε και ανακατευουμε το κριθαρακι και το κοτοπουλο. Πασπαλίζουμε με μπολικο κεφαλοτυρι και ψηνουμε στους 200 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησει το κεφαλοτυρι!
Ταυτόχρονα βραζουμε σε μπολικο νερό το κριθαρακι και οταν ειναι ετοιμο στραγγιζουμε και ξεπλενουμε καλα. Σε ατομικά μπολάκια (ή και σε γαστρα) ριχνουμε και ανακατευουμε το κριθαρακι και το κοτοπουλο. Πασπαλίζουμε με μπολικο κεφαλοτυρι και ψηνουμε στους 200 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησει το κεφαλοτυρι!
Καλησπέρα! Πεντανόστιμο φαίνεται Ελπινίκη! Να σε ρωτήσω... Το κόκκινο πιπέρι είναι αυτό που δεν καίει, το γλυκό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Εχει και καυτερο εχει και γλυκο, εδω χρησιμοποιω το γλυκο!
ΔιαγραφήΚαλο μεσημερι!
Ελπινίκη μου τέλειο!!!Πραγματικά το κοτόπουλο στα καλύτερά του!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολΥ! Καλημερα!
ΔιαγραφήIf it contains orzo, then it must be delicious! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήBy the way, google says that "μπαχαρι" means "spices". Is there a specific spice you use for this recipe?
Thanks... and take care...
:)
Thank u!
ΔιαγραφήΜπαχαρι (bahari) is the jamaican or myrtle pepper, I had this translation problem too!
this is it http://odigoskipou.blogspot.com/2010/06/blog-post_1557.html here says that it is kind of nuts of tropical tree that grows in Jamaica, Cuba, Mexico.
ΔιαγραφήThank u for the extra info!
ΔιαγραφήThank you Lesia :)
Διαγραφήohh... yenibahar :) this is the Turkish name of it :) literally, yeni=new and bahar=spring; but I think this "bahar" comes from the word "baharat("spice" in general)".
ΑπάντησηΔιαγραφήI think it is also called allspice? next time I will try it to translate it to Turkish hehe
The two nations are like the siblings that live in different countries :) I like all these similarities!
Maybe the greek - turkish translation gives u better results!
Διαγραφή;-D
Τέλειος συνδυασμός, Elpiniki. Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου. Φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!! Καλημερα!
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό με το μπαχάρι να δίνει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπαχαρι μ αρεσει πολυ και το χρησιμοποιω συχνα!
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω!
Αγαπημένο και υπέροχο φαγητό....!!!μπράβο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστωωωωω!
ΔιαγραφήΗ καυτερή πιπερίτσα έδωσε την έξτρα πινελιά στο πεντανόστιμο φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό Ελπινίκη μου και πολυαγαπημένο!
Φιλάκια!
Αγαπαμε καυτερα κι ετσι οπου μπορω βαζω και μια μικρουλα καυτερη μεσα!
ΔιαγραφήΝόστιμο!!!!!!!!και αγαπημένο!!!!μπράβο Ελπινικη μου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολΥ! Καλημερα!
ΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι Ελπινίκη μου! και η φωτογραφία σου φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!!!
Διαγραφήαγαπημενοοοο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπες στο κλαμπ!
ΔιαγραφήΑχ παναγιά μου και να είχα ένα πήλινο τώρα...Αγαπημένο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Σ ευχαριστω πολΥ! Καλημερα!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελπινίκη. Καταπληκτικό κι αγαπημένο φαγάκι, ωραία τα υλικά του και τέλεια σερβιρισμένο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έδωσες ωραία ιδέα, ευχαριστώ!
Καλό σου βράδυ.
Το καλο ειναι οτι μπορει να δειξει και εντυπωσιακο αν σερβιριστει ομορφα! Σ ευχαριστω!
ΔιαγραφήΑγαπημένο και πολύ νόστιμο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολΥ! Καλημερα!!
Διαγραφήαχχχχ γιουβετσάκι!! φανταστικό φαίνεται Ελπινίκη μου, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! φιλάκια πολλά και καλό 3ήμερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ! Καλα να περασεις κι εσυ!
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία ιδέα και πάρα πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!
ΔιαγραφήDear Elpiniki, This looks wonderful with the orzo added. Delicious. Blessings my dear, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου φαγητά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή !!!
Κι εμας το ιδιο!
ΔιαγραφήΚαλη σαρακοστη!
ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρχομαι!!!!!
ΔιαγραφήKαλό μήνα Ελπινίκη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑλο μηνα!!!
ΔιαγραφήLooks delicious! Have not seen orzo around here, been looking for it! And I love spicy food!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καλυτερη συνταγη που εχω δοκιμασει για Γιουβετσι.Thank you!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!!
Διαγραφή