Πρόσφατα δοκίμασα πρωτη φορά κέηκ μελιού από μια φίλη και επειδή μ άρεσε πολύ πηρα τη συνταγη της, εκανα μερικες αλλαγες και να το!
Υλικά
1/2 κούπα βούτηρο
3/4 κούπας μέλι
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη2 αυγά
1,5 κ.γ. κανέλα
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα καρυδια τριμμένα
1/4 κούπας βραστό νερό
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί βαζουμε το βουτυρο και το μελι να λιώσουν και οταν εχουν λιωσει τα χτυπαμε ελαφρα με το συρμα να γινει τελειως λειο μίγμα. Ταυτόχρονα χτυπαμε στο μιξερ τα αυγά, τη ζαχαρη και την κανελα να ομογενοποιηθουν πληρως.
Στη συνέχεια, ριχνουμε το μιγμα βουτυρο - μελι στο μιξερ και συνεχιζουμε το χτυπημα. Επειτα το αλευρι και το μπεικιν κοσκινισμενα και τη βανιλια ή το ξύσμα. Τελευταιο ριχνουμε το νερό και χτυπαμε λιγο ακομη. Σταματαμε το μιξερ, προσθετουμε τα καρυδια τριμμενα και ανακατευουμε με ενα κουταλι να πανε παντου. Αδειαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 50 λεπτα περιπου! Αφήνουμε να κρυωσει καλα και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θελουμε!
In English here.
In English here.
Νοστιμότατο φαίνεται Ελπινίκη :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!
ΔιαγραφήΝα κάνω νυχτερινή ανταπόκριση και να πω, πως το έφτιαξα το απόγευμα με την επιστροφή από τη δουλειά. Μικρές αλλαγές αντί για κανέλα, έβαλα μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό και αντί για το ζεστό νερό, χυμό πορτοκαλιού. Πασπάλισα και τον πάτο αλλά και την κορφή με επιπλέον καρυδόψυχα κατά τη συναρμολόγηση και μετά στο ξεφορμάρισμα πασπάλισα άχνη και κανέλα παρέα.
ΔιαγραφήΗ πεθερά μου και εγώ το βρίσκουμε εξαιρετικό. Θα προσπαθήσω και για μια mini ανάρτηση φωτογραφίας.
Καλό βράδυ Ελπινίκη.
Καλημερα! Χαιρομαι που σας αρεσε. Ωραια η ιδεα με το extra πασπαλισμα και φανταζομαι με το μιγμα μπαχαρικων θα εγινε ακομη πιο μυρωδατο!
ΔιαγραφήΑυτό το κεκάκι το φαντάζομαι παρέα με μια κούπα αχνιστό αρωματικό τσάϊ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απόλυτη απόλαυση!!!!
Καλό μεσημέρι Ελπινίκη μου!
Καλημερα! Σ ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΓεια σου Ελπινίκη, τι κέικ είναι αυτό, κανέλλα, καρύδια, μέλι συνδυασμός πολύ αγαπημένος… θέλω ένα κομμάτι. Στο blog μου σε περιμένει ένα βραβείο. http://oti-mas-aresei.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html. Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Σου ρχομαι!!!!
Διαγραφήμ'αρέσει πολύ το κεικ μελιού,βρισκω οτι παει τελεια με τον χειμώνα,άσε που μου θυμίζει και κατι σε μελομακαρονο στη γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δικιο.. με μελι και κανελα θυμιζει μελομακαρονο και χειμωνα!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ελπινίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σου φαίνεται πολύ αφράτο, μπράβο!
Φτιάχνω κι εγώ ένα με μέλι και μπαχαρικά και το τρώμε σκέτο ή με κρέμα τυριού και κανέλα!
Φιλιά, καλό σου βράδυ.
Συμπληρώνω: θα δοκιμάσω και το δικό σου, γιατί εμένα δεν μου γίνεται μαλακό και ξηραίνεται τις επόμενες μέρες. Θα επανέλθω.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Το συγκεκριμενο κεηκ μου βγηκε σχετικα αφρατο αλλα οχι πολυ λογω των καρυδιων. Εννοω οτι δεν ειναι το κλασσικο μαλακο κεηκ αλλα η υφη του ειναι λιγο πιο σκληρη. Χωρις τα καρυδια μαλλον θα ηταν πιο αφρατο!
ΔιαγραφήΠεριμενω παντως εντυπωσεις!
Καλησπέρα Ελπινίκη μου, καταπληκτικός συνδυασμός υλικών, ταιριάζουν όλα πάρα πολύ!Θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Περιμενω εντυπωσεις αν το δοκιμασεις τελικα!
ΔιαγραφήΝοστιμότατο φαίνεται Ελπινίκη μου κ οι φωτογραφίες τέλειες! (Αν δεν κατάλαβες η Sofi του That's Eat είμαι απλώς από το άλλο blog)Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Ωραιο και το.. αλλο σου blog!
Διαγραφήκαλα Ελπινίκη....δεν έχω λόγια..ο συνδυασμός καστανή ζάχαρη με μελι...σκίζει και γίνεται το κεικ καραμελένιο..φαντάζομαι με σοκολάτα απο πάνω θα είναι....!!!!μμμμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατα απο πανω δε δοκιμασα, αλλα τωρα που το λες... η σοκολατα παει παντου!
ΔιαγραφήΠολύ αφράτο και ωραίος συνδυασμός υλικών.Έμεινε κανένα κομματάκι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα τελειωματα ειναι... προλαβαινεις δεν προλαβαινεις!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίος συνδυασμός!!!Μπράβο Ελπινίκη μου!!Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!! Καλημερα!
ΔιαγραφήThanks for dropping by my blog. This looks amazing!! All my favourite ingredients :) I'll have to try this sometime.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for visiting too! Hope u try this and love it!
Διαγραφήεπέτρεψέ μου να σου δώσω αυτό το βραβείο...συνέχισε τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις!!! http://gastromageies.blogspot.com/2012/01/blog-post_2622.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Σου ρχομαι!!!!
ΔιαγραφήΝομίζω ότι θα μου αρέσει πολύ! Μέλι, κανέλα και πορτοκάλι είναι από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά! Φιλάκια Ελπινίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αυτα ειναι τα αγαπημενα σου, σιγουρα θα σ αρεσει!
ΔιαγραφήΠω πω, αυτό είναι κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου έγραψες πάλι!! οι φωτογραφίες σου απλά δεν παίζονται!! πρέπει να έγινε τέλειο!! φιλάκια και καλό βράδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Καλημερα!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή!Με ωραία υλικά και νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ!!!! Και καλως ορισες!!!
ΔιαγραφήΕλπινίκη μου, πέρασε απο το blog μου να παραλάβεις τα βραβεία σου!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολυ! Ερχομαι....
ΔιαγραφήΕλπα μου εγω έχω μια παραγγελία......Ένα χιονισμένο γλυκό να αναρτήσεις που πάλι σε εσενα το έφαγα πρωτη φορά κι από τότε νομίζω ότι το έχω φτιάξει περισσ΄τερες φορές από σένα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜινι μου ειναι στα αμεσα πλανα κι αυτο!!! Ειδικη αφιερωση θα σου κανω!!!
ΔιαγραφήDear Elpiniki, This cake looks wonderful. It is a perfect partner for a good cup of black coffee.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for your kind visits. I look forward to them. Blessings from your friend, Catherine xo
Thank you so much! See you!
Διαγραφή