Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Λουκανοπιτακια Τραγανα

Καλημερα! Εχθες για πρωτη φορα εφτιαξα λουκανοπιτακια (ή λουκανικοπιτακια?). Χρησιμοποίησα μια συνταγη τυχαία που ειχα κρατημενη από παλιοτερα, αλλα ενω ειχα βγαλει το αυγο στον παγκο, ξεχασα να το βαλω στη ζυμη. Δεν ξερω αν αυτός ειναι ο λόγος που η ζυμη εγινε πιο τραγανή, πάντως τα λουκανοπιτακια ήδη εχουν σχεδον τελειωσει!

Υλικά (για 35-40 κομμάτια)
1,5 φλ. καφέ σπορέλαιο
1/2 ποτήρι γάλα
1 κγ. μαγιά
125 γρ. βιταμ λιωμένο
2,5-3 κουπες αλέυρι
ζάχαρη στη μυτη του κουταλιου
πιπέρι στη μύτη
1/2 κ.γ. αλάτι
λουκάνικα Φρανκφούρτης (χρησιμοποίησα 12 λουκανικα κομμενα στα τρια)
1 αυγό για το άλλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε ότα τα υλικά εκτός από το αλευρι, τα λουκανικα και το αυγο σε ενα μεγαλο μπωλ και ανακατευουμε με ενα πιρούνι. Συμπληρωνουμε τις 2 κούπες αλεύρι και συνεχιζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι. Επειτα ριχνουμε σταδιακά κι αλλο αλευρι και ζυμωνουμε με τα χερια. Η ζυμη στην αρχη θα ειναι πολύ μαλακή, συμπληρωνουμε αλευρι μεχρι να αρχισει να σφιγγει καπως, αλλά μην το παρακάνουμε και γινει πολύ σφιχτή. Συνηθως παιρνει αλλη μισή κούπα ή και λίγο παραπάνω.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε τρια κομμάτια. Χωρίζουμε τη ζυμη σε κομμάτια - εγώ τη χωρισα στα 4 - και ανοιγουμε σε λεπτο φυλλο κάθε κομμάτι. Με μαχαιρι κοβουμε το ανοιγμενο φυλλο σε λωρίδες με πλάτος όσο του καθε μικρου λουκανικου και στη συνεχεια ξανακοβουμε καθε λωριδα σε τετοια κομμάτια ωστε καθε μια να φτανει να κανει δυο γυρους γυρω από το λουκανικο. 
Τυλίγουμε τα λουκανοπιτακια και τα τοποθετουμε σε ταψί στρωμενο με λαδόκολλα. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 στον αέρα για 20 λεπτα περίπου μεχρι να αρχισουν να ροδίζουν.

22 σχόλια:

  1. Είδες τι προκύπτει από τα "ατυχήματα"? χαχααχ!! Αφού φαγώθηκαν μια χαρά, το υιοθετούμε λοιπόν! Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια!!!
    Κι ας είναι από ατύχημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχαία ή μη είναι σίγουρη η νοστιμιά τους!
    Ας είχα μερικά να δοκίμαζα...:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως είναι πολύ πετυχημένη η φωτογραφία με το γάλα! Λουκανικοπιτάκια για πρωινό, το καλύτερο!
    Και ένα αστείο: Ξέρετε πώς τα λένε εδώ στην Αμερική?

    Pigs in a blanket! Δηλαδή γουρουνάκια σε κουβερτούλα! Είχα πάθει πλάκα όταν το έμαθα!

    Congrats για τα τυλιγμένα γουρουνάκια σου λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει σχέση πως έγιναν, φαγώθηκαν οπότε άρεσαν!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που είναι;;;έμεινε κανένα και για μένα;;;θέλωωωωωωω!!!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τα νοστιμότερα μεζεδάκια, μιαμ μιαμ!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ρωτήσω εγώ τέτοια ώρα αν έμεινε κανένα, νομίζω ότι ..... μπα! Λαχταριστά Ελπινίκη μου! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Εφη, ειδικα αμα τα βαλεις λιγο στο μικροκυματων πριν τα φας, ειναι πολυ τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Δωρα, μικρο ατυχημα βεβαια, αλλα ατυχημα!
    Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Jenny, δεν το ειχα ξανακουσει αυτο με τα γουρουνακια, αλλα ειναι τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Δημητρα, εννοειται πως αυτο κοιταμε μονο!
    Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ eleni, κατι θα κανω και για σενα, εμειναν τα τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΕΛΕΝΑ, πραγματι, κι εμενα μ αρεσουν πολυ! Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Σοφια Ζ., εχω τα τελευταια για το σημερινο πρωινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ kiki, και στο παρτυ πανε τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...