Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Μπάχαρι

Το μπάχαρι ειναι από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιώ πιο συχνά στην κουζίνα μου...
Μου φαινεται πως δεν εχει ιδιαίτερα εντονη γεύση, αλλά νοστιμίζει πολύ το φαγητο... ή μπορεί να ναι και η ιδέα μου!

Κάποια στοιχεία για το μπάχαρι:
Το μπαχάρι είναι ο καρπός ενός τροπικού δέντρου που καλλιεργείται στη Τζαμάικα, στην Κούβα και στο Μεξικό.
Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ-κόκκινο και το άρωμά του πολύ ευχάριστο.
Χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ποτοποιία (ρούμι, λικέρ και γλυκό κρασί). Ταιριάζει πολύ σε σάλτσες φρούτων με κρασί καθώς και στις περισσότερες λευκές σάλτσες.
Είναι βασικό συστατικό σε μαρινάτες για κρέατα και ψάρια. Συνδυάζεται με γαρίφαλο, κανέλα, δάφνη, κόλιαντρο και κύμινο.
Δίνει διακριτική και ευχάριστη γεύση σε μείγμα για κέικ, κουλουράκια και άλλες γλυκές ζύμες.

Όσον φορά τις ιδιότητές του, το μπαχάρι έρχεται δεύτερο μετά το γαρίφαλο όσον αφορά την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επίσης, του έχει αποδοθεί και η ιδιότητα να μειώνει την πίεση, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά ­ερευνητικά δεδομένα γι’ αυτή του τη δράση.

5 σχόλια:

  1. Ωραίες και χρήσιμες πληροφορίες!!
    Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά στην μαγειρική, αλλά βλέπω ότι έχει και άλλες χρήσεις!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου.Να είσαι καλά,καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμάικα Κούβα και Μεξικό;;;;; ωραίες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μπαχάρι δεν το έχω δοκιμάσει αν και αν ανοίξει κανείς το ντουλάπι μου θα δει εκκατομύρια βαζάκια με διάφορα μπαχαρικά!θα το ψάξω και θα το δοκιμάσω γιατί χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΟΤΕ μπαχαρικά γιατί δίνουν καταπληκτική γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...