Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητάκια, αν και είχα καιρο να το κάνω...
Υλικα
1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι μπάχαρι
1/2 κιλό πράσα κομμένα και πλυμένα
1/4 κουταλάκι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την τηγανιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται βάζουμε τα κομμάτια της τηγανιάς να ασπρίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται εξωτερικά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να γίνει η τηγανιά - σύνολο θέλει 30-40 λεπτά, ελέγχουμε όμως μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε ένα άλλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα με το λάδι να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να πιούν τα ζουμιά και να ψηθούν.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τα πράσα μέσα στο τηγάνι με την τηγανιά (φροντίζουμε να έχει λιγο νεράκι), αλατίζουμε και βράζουμε μαζί για 5 λεπτά ακόμα...
In English here.
Και σλουρπ και γιάμιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει
Καλό απόγευμα
μου αρέσει πολύ, θα το έφτιαχνα και σε εορταστικό τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα Ελπινίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήσου υπόσχομαιι ότι θα το φτιάξω, μου αρέσει πάρα πολύ το πράσο!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!
Σας ευχαριστω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Καλό μήνα με καλά μαγειρέματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου τέλειο μεζεδάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τηγανιά με το πράσο είναι σούπερ....
Ωραίο φαγάκι! Μου αρέσει πολύ το πράσσο, το κάνω και με συκώτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Δεν το έχω φάει αυτό το πιάτο, οπότε μπαίνει στα υπόψη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, καλό Σ/Κ
Ζ.
Μου αρέσει πολύ, το κάνει η γιαγιά της βαφτιστήρας μου που είναι Θεσσαλή αλλά χωρίς καθόλου λάδι στο τσιγάρισμα του κρέατος γιατί λεέι το χοιρινό έχει δικό του λιπάκι και φτάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά