Όπως έχω πει και σε προηγούμενη ανάρτηση, τα γεμιστα ειναι το φαγητο εκείνο που μ αρεσει να πειραματιζομαι... έτσι έκανα τις προάλλες γεμιστά με γέμιση.. χωριάτικης σαλάτας.
Υλικά
10-12 πιπεριές και ντομάτες ή ό,τι άλλο λαχανικό θελουμε
11 κουταλιές ρύζι για πιλάφι (περίπου 1 κουταλιά για κάθε γεμιστό)
1 κρεμμύδι μεγάλο πολτοποιημένο
1-2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (ή αν δνε υπαρχει ντοματα κονσερβα με κομματακια ντοματας)
2 κουτ. σάλτσα ντομάτας
1-1,5 κουτ. ρίγανη
1/2 κουτ. πιπέρι μαύρο και αλλο τόσο κόκκινο
τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη και τα αφηνουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι. Αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν και συμπληρώνουμε 1-1,5 ποτήρι νερό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, αλατίζουμε και προσθέτουμε και τα κυβάκια ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά μεχρι να μαλακώσει το ρύζι -ελεγχοντας αν χρειαστει κατα τη διαρκεια νερό - και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Βάζουμε μια καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπακι.
Σε 5 λεπτά περίπου, ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, ανακατευουμε καλά να πάει παντού και γεμίζουμε τα γεμιστά. Ραντίζουμε τα λαχανικά, αλατίζουμε εξωτερικά, προσθετουμε 1 ποτηράκι νερό και ψήνουμε στους 200 για 1 ωρα περίπου. Στη μέση περίπου γυρνάμε τα γεμιστα για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Tα γεμιστά μας αρέσουν κι εμάς πολύ, και με φετούλα μέσα είναι must!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πείραμα θα εκτελεσθεί πρέπει να ήταν πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος ο συνδυασμός των υλικών Ελπινίκη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνέχισε να πειραματίζεσε για να μας δίνης ωραίες συνταγές!!!
mou aresei pou exeis fbtasia, nomizw einai oti kalutero sthn mageirikh!
ΑπάντησηΔιαγραφή