Υλικά
Γαύρος
Αλεύρι
Αυγό και γάλα
Φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και ξεκοκαλίζουμε τον γαύρο (συνήθως τον καθαρίζω όταν τον παίρνω και τον χωρίζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη). Τοποθετούμε τα γαυράκια σε πετσέτα κουζίνας για να ρουφήξει τα πολλά υγρά.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε άλλο τα αυγά με το γάλα χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι και σ ένα τρίτο πιάτο την φρυγανιά.
Παίρνουμε ένα ένα τα γαυράκια, τα περναμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό-γαλα, από τη φρυγανιά και τα βουτάμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν και από τις δύο πλευρές:
αχ, και πως αγαπώ τα ψαράκια, κι εγώ καλομαθημένους τους έχω, καθαρίζω τα κόκκαλα πριν πανάρω, αλλά το έτοιμο πάντα είναι πιο καλό, οπότε φέρε πιατάκι και για μένα να συνοδέψω το ουζάκι μου
ΑπάντησηΔιαγραφή...πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ νοστιμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαρας την υπομονή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχως ακόμα είμαστε μόνο δύο κι έτσι δεν με παιρνει πολυ ώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία τα κάνεις, φαίνονται πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία! Αχ, να είχα λίγα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέ γαύρο δεν τον έχω επιχειρήσει ποτέ...θα το κανω όμς φαίνεται πολύ ωραίος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά Ελπινικάκι!
φαίνεται μπελαλίδικο, αλλά μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα.. τι μου θύμισες!! όταν πήγαινα δημοτικό, δεν ήθελα να τρώω γαύρους και έλεγα ότι ο δάσκαλος μας είχε πει ότι κάνουν κακό στα μάτια...
ΑπάντησηΔιαγραφήμην φανταστείς ότι με είχε πιστέψει και κανένας βέβαια!!!
καληνύχτες!!