Υλικά (για 10 μέτρια μπιφτέκια)
300 - 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3-4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1/2 κουταλάκι μπάχαρι
1 ντομάτα ώριμη περασμένη από τον τρίφτη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
κεφαλοτύρι (κατα βούληση)
φρυγανιά (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ αφήνοντας τελευταία την φρυγανιά, την οποία συμπληρώνουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα μίγμα σχετικά στερεό αλλά όχι στεγνό. Ζυμώνουμε συνεχώς για αρκετή ώρα για να παιδευτούν καλά τα υλικά και να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη (για όλο τα βράδυ ιδανικά).
Την επόμενη μέρα πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια με καλό ζύμωμα για να μην έχουν κενά και τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψάκι, βάζοντας κι ένα μικρό κομμάτι βούτυρο κάτω από το μπιφτέκι και ένα από πάνω. Τέλος προσθέτουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180-200°C για 50 λεπτα περίπου συνολικά. Περίπου στη μισή ώρα ελέγχουμε αν έχουν πάρει χρώμα από πάνω και τα αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πατάτες πουρέ ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
Κι από τα γλυκά στα μπιφτεκάκια.....super
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένα τα μπιφτεκάκια. τα δικά μου τα φτιάχνω πολύ μαλακά και χρησιμοποιώ αρκετά από τα παραπάνω tips!! Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφή